OFFRADIO BLOG

ONE CITY. ONE FAIR. ONE BEER.

H γεύση που μας αφήνει η φετινή 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, είναι αυτής μιας μπύρας ξεχωριστής που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη για να γίνει η μπύρα σύμβολο της πόλης. Με τα φρουτώδη αρώματα και την ήπια πικρή της επίγευση, τόσο οικεία αλλά και απρόβλεπτη ανά στιγμές, σε μυεί στα μυστικά αυτής της πόλης, στο χθες της και στο τώρα της, στους θρύλους αλλά και στους ξέφρενους ρυθμούς της. Είναι η μπύρα που δανείζεται το όνομά της από το μύθο της γοργόνας Θεσσαλονίκης, της αδερφής του Μ. Αλεξάνδρου και παράγεται εδώ, στη Θεσσαλονίκη από 100% Μακεδονικό κριθάρι, με 5 λυκίσκους και 5% αλκοόλ μεαπό ανθώδη αρώματα που διανέμεται στη Βόρειο Ελλάδα. 

Και ναι, μιλάμε για τη νέα μπύρα ΝΥΜΦΗ, που την κυκλοφορία της, τη γιορτάσαμε σε ένα αξέχαστο πάρτυ τον περασμένο Ιούνιο στο παλιό λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που δεν θα μπορούσε να μην ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, και που έκλεψε την προσοχή και την αγάπη όλων όσων πέρασαν την είσοδο της ΔΕΘ. Πώς να αντισταθεί κανείς άλλωστε στον πειρασμό να την εξερευνήσει, αντικρύζοντας τα δίχτυα της γοργόνας στο επίκεντρο του εντυπωσιακού εκθεσιακού περιπτέρου της; Από το εικαστικό της concept μέχρι τα κορίτσια που την σέρβιραν, αυτή η τόσο ‘αέρινη’ και συγχρόνως αστική υφή της, δεν σε κερδίζει απλά, σε… ξελογιάζει. Όπως εξάλλου συνηθίζει κι η ίδια η πόλη να κάνει με τους επισκέπτες της.  

Από τις 8 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου όλη η ΔΕΘ απόλαυσε την μπύρα της πόλης και μάλιστα και στη Special Edition ΝΥΜΦΗ Dark, την μαύρη μπύρα που φτιάχτηκε αποκλειστικά για την 84η ΔΕΘ. Η εμπειρία όμως καθ’ όλη η διάρκεια της ΔΕΘ συνεχιζόταν και πέρα από την επίσκεψη στην έκθεση. Όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο της ΝΥΜΦΗΣ στη ΔΕΘ, και γνώριζαν από κοντά τη νέα μπύρα της Θεσσαλονίκης έφευγαν κρατώντας στα χέρια τους το ειδικό φυλλάδιο μέσα στο οποίο κρυβόταν το δικό τους κουπόνι. Με το οποίο πηγαίνοντας σε ένα από τα 40 καταστήματα της πόλης που αναγράφονταν στο φυλλάδιο και παραγγέλνοντας μία μπύρα ΝΥΜΦΗ, είχαν άλλη μία κερασμένη. 

Η ΝΥΜΦΗ κυκλοφορεί  στα καλύτερα spots της πόλης. Είναι η μπύρα που ήθελε αυτή η πόλη. Και την έχει. 

Φωτογραφία: Βασίλης Σερβετάς

ΝΥΜΦΗ όπως…

N όπως… Νιώθεις την πόλη σου σε κάθε γουλιά της - καθόλου τυχαία: από τη βυνοποίηση μέχρι τη ζυθοποίηση και την εμφιάλωση, η ΝΥΜΦΗ παράγεται εξ ολοκλήρου στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ζυθοποιείου της στη Σίνδο. Σε κάθε της γουλιά βρίσκεις μια γεύση από τον τόσο ξεχωριστό χαρακτήρα της πόλης, από τις παραδόσεις και τους θρύλους που την διακατέχουν. 

Υ όπως… Υπάρχει τόση έμπνευση πίσω από τη δημιουργία της. Σχεδιάστηκε από πολυβραβευμένο δημιουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης φλερτάροντας με τοπικούς συμβολισμούς. Τα μαλλιά της κυματίζουν μέσα στο νερό δίνοντας φόρμα στην ετικέτα της, η οποία με τη σειρά της, με μία εσοχή στο πάνω μέρος, θυμίζει ουρά ψαριού. 

Μ όπως… Μύθος πίσω από το όνομά της, ίσως ο πιο γνωστός κι αγαπημένος της πόλης: αυτός που θέλει τη Θεσσαλονίκη, ετεροθαλή αδελφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, να μεταμορφώνεται σε Γοργόνα όταν από λάθος πέταξε το «αθάνατο νερό» που ο αδελφός της με κόπους και κινδύνους είχε αποκτήσει για να εξασφαλίσει την αθανασία. Από τότε γυρίζει στη θάλασσα ρωτώντας τους ναυτικούς για την τύχη του…

Φ όπως… Φρουτώδης γεύση με ήπια πικρή επίγευση. 5 λυκίσκοι που συνδυάζονται δημιουργώντας μια HOPPY LAGER με πλούσιο άρωμα. 100% Μακεδονικό κριθάρι που συλλέγεται και καλλιεργείται στη Μακεδονία! 

Η όπως… Ήρθε για να γίνει η μπύρα – σύμβολο της Θεσσαλονίκης. Πήρε τ’ όνομά της από τους κατοίκους της πόλης και συνεχίζει να γράφει, με τη σειρά της, τη δική της ιστορία, συνεχίζοντας να δημιουργεί μαζί με τους ανθρώπους της.